Pikkasen parempia kesätapahtumia

Vanhoja traktoreita, kansainvälistä nykymusiikkia ja teatteria järvimaisemassa. Siinä vain muutama poiminta Viitasaaren monipuolisesta tapahtumien tarjonnasta, josta löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin. Heittäydy raskaiden ajoneuvojen huomaan keskelle toria tai sillalle katsomaan kokkoa kuohuvan kosken rannalla – ainutlaatuinen kattaus pikkasen paremmasta periferiasta. Visit Viitasaari kokoaa tapahtumat yhteen.

ViitasaariPride

Ke-Pe 7.-9.6.2023

ViitasaariPride 2023 on ensimmäistä kertaa ikinä järjestettävä juhla tasa-arvolle, rakkaudelle ja seksuaalisuuden sekä sukupuolen moninaisuudelle. Viitasaaren nuorisovaltuusto järjestää tapahtuman yhteistyökumppaneiden kanssa. Keskiviikkona 7.6.. klo 17.30 on keskustelutilaisuus kirjastossa, torstaina 8.6. klo 18 rukoushetki Viitasaaren kirkossa ja päätapahtuma on Puutarhajuhla nuorisotila Kartanon pihalla klo 16 alkaen piknikin merkeissä, mukaan omat eväät ja viltti.

WWW
FB
IG

Niinilahden kylätapahtumat

10.6.-2.9.2023

Niinilahden kyläyhdistys järjestää tapahtumia kesällä. Avoimet -kylät talkoopäivä lauantaina 10.6. klo 10-16 kylätalolla, avoin kaikille. Lauluilta perjantaina 21.7. klo 18, laulattajana Kari Keurulainen. Maalaismarkkinat 2.9. klo 10-14, satoa oamsta maasta, puutarhasta metsästä ja keittiöistä, kirpputori.

WWW
FB

Leikitään Pikku Kakkosta

Sunnuntai 11.6.2023

Pikku Kakkonen pakkaa jälleen tulevana kesänä leikit ja soittimet Leikkikonttiin ja hurauttaa kiertueellaan  Viitasaarelle. Torinrannassa järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 15-18 Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtuma, jossa mukavaa tekemistä perheille ja konsertti klo 16. Tapahtumaan ohjelmaa järjestää MLL:n Viitasaaren paikallisyhdistys kumppaneineen.Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ota siis mukaan oma viltti, saippukuplat ja tule nauttimaan iloisesta tapahtumasta koko perheen voimin.

WWW
FB
IG

Löytänän koulun 100-vuotisjuhla

Sunnuntai 11.6.

Löytänän kyläseura järjestää Löytänän koulun 100-vuotisjuhlan sunnuntaina 11.6. klo 12-14. Nykyisin kylätalona toimivan rakennuksen kunniaksi järjestettäväksi juhlassa kahvi- ja kakkutarjoilu. Ohjelma alkaa klo 12 kesäteatterin rantakatsomossa.

FB
IG

Kahvila Myllytuvan tapahtumat

30.5.-26.8.2023

Suovanlahdella Kahvila Myllytuvalla järjestetään kahvilatoiminnan lisäksi runsaasti tapahtumia Traktorijatzeista alkaen. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista Myllytuvan omista kanavista.

Poimintoja tarjonnasta: 3.6. Avajaisbileet, karaoke, 10.6. Duo 20’ cent, tuhmuribingo, 17.6. Lastenpäivä, 23.-25.6. juhannuksena Nelosolut-bädni, karaoke, 1.7. Latotanssit, 2.7. Lastenpäivä, 8.7. Silent Disco, 14.-15.7. Traktorijatzit, 5.8. Olympialaiset + superfutis, 12.8. Päättärit, 26.8. Venetsialaiset.

WWW
FB
IG

Viitasaaren Jazzklubi

Keskiviikko 14.6.2023

Keskiviikkona 14.6. klo 19 alkaen päästään nauttimaan Viitasaaren Jazzklubista Lyhty Viitasaaren tunnelmallisessa miljöössä! Jazz Jkl Collectiven solistina vierailee suomijazzin ehdoton legenda, saksofonisti Eero Koivistoinen. Ohjelmassa on sävellyksiä Koivistoisen pitkän uran varrelta sekä solistivieraan omia lempistandardeja. Viitasaarella ympäri vuoden erilaisissa ympäristöissä järjestettävän jazzklubitoiminnan takana ovat Viitasaaren kaupunki ja Jazz Jkl Collective.

WWW
FB
IG

Mid Finland Truckmeeting

Pe-La 16.-17.6.2023

Mid Finland Truckmeeting on 16.-1.6. Viitasaaren keskustan alueella oleva raskaankaluston näyttely. Kyseessä on koko perheelle suunnattu ilmaistapahtuma. Tapahtuman ohessa on myös MidFinland TruckParty torin rannassa perjantai- ja lauantai-iltoina. TruckParty on K-18 ja maksullinen. Iltatapahtumassa esiintyvät perjantaina 16.6. Oku Luukkainen, Mansesteri, Trubaduuri Pekka ja lauantaina 17.6. Poju, Mäkki ja Trubaduuri Pekka.

WWW
FB
IG

Juhannus

Pe-Su 23.-25.6.2023

Juhannuksena Viitasaarella pääsee nauttimaan kokkotunnelmasta eri puolilla paikkakuntaa. Mahdollisten metsäpalovaroitusten vuoksi juhannuksen tapahtumatietoja kootaan sitä edeltävällä viikolla, mutta ennakkoon kokoista ovat ilmoittaneet jo Keihärinkosken ja Pasala Viitakankaan kyläyhdistykset sekä Kahvila Myllytupa. 

Viimeisin tilanne Visit Viitasaari -Facebook- ja instagram-tileillä

WWW
FB
IG

Keilaravintola Kaatiksen tapahtumat

Ympäri vuoden

Keilaravintola Kaatiksella järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Kesän keikoista on julkaistu Juhana Haukkala 3.6., Ollie perjantaina 30.6. ja Oliver perjantaina 28.7. Ajantasainen keikkakalenteri Kaatiksen omissa kanavissa.

WWW
FB
IG

Hotelli Pihkurin tapahtumat

Ympäri vuoden

Legendaarinen Hotelli Pihkuri järjestää tiloissaan keikkoja. Kesäsesongilla keikalla mm. lauantaina 27.5. MunkkiTuk. Ajantasainen kalenteri Hotelli Pihkurin omissa kanavissa.

WWW
FB
IG

Löytänän kesäteatteri: Myöhästynyt hääyö

30.6.-19.7.2023

Teatteriammattilaiset Kansallisteatterin näyttelijä Juha Variksen johdolla tarjoavat Löytänän kylätalon rantaan rakennetussa kesäteatterissa, jonka katsomo on katettu. Ammattikesäteatterissa tarjoillaan tänä vuonna Mika Valtarin klassikkokomedia Myöhästynyt hääyö, ensi-ilta on perjantaina 30.6. ja esityksiä on keskiviikkoon 19.7. saakka. Väliajalla yleisö pääsee herkuttelemaan kyläyhdistyksen tarjoiluista. 

WWW
FB

Wilma-markkinat

Lauantai 1.7.2023

Pohjoisen Keski-Suomen suurin, perinteinen torimarkkinatapahtuma Wilma-markkinat lauantaina 1.7. klo 9-16.

WWW
FB
IG

Taiteen aika -näyttely

1.-10.7.2023

Taiteen aika -myyntinäyttelyssä on yhteensä kymmenen taiteilijan teoksia ja tarjolla on monipuolinen kattaus, sillä näyttelyssä on grafiikkaa, maalauksia, keramiikkaa ja tekstiilitöitä. Ripustus ja esillepano ovat rentoja, aivan Viitasaaren ydinkeskustassa sijaitsevaan tilaan on helppo pyörähtää vaikkapa kauppareissulla.

Tiedustelut Ritva Puranen, ritva@bura.fi

WWW
FB
IG

Vaikuttavia ääniä – John Cage Viitasaarella kesällä 1983

4.-28.7.2023

Vaikuttavia ääniä – John Cage Viitasaarella kesällä 1983 -valokuvanäyttely juhlistaa viitasaarelaisen valokuvaajan Mauri Kuokkasen elämäntyötä.  Näyttely kirjaston galleriassa, avoinna 1.-31.7. kirjaston palveluaikoina. Näyttelyn järjestää Viitasaari-Seura ry yhteistyössä Viitasaaren Kesäakatemia ry:n (Musiikin aika) kanssa.

WWW
FB

Kymönkosken TaideKesä

Näyttely 3.-30.7.2023, kursseja läpi kesän

Kymönkosken nuorisoseuran TaideKesässä on tänä vuonna näyttely “Hanellin suvun juuret Kymönkoskella”, joka on avoinna 3.-30.7. klo 12-18. Nuorisoseurantalolla on esillä kattaus musiikkia, valokuvia ja tarinoita. Moniäänisen Hanellin suvun kesäretki alkujuurilleen – Kymönkosken kyläyhteisö voimavarana.

  • Screenillä esityksiä vuosien varrelta nykypäivään: laulu-, orkesteri- ja kuoroesityksiä, nykytanssikoreografia
  • Opettaja, tehtailija K.W. Hanell (1847-1916): Historiakuvia ja avajaispuhe Kymönkosken kansakoulun perustamisesta, uistintehtaan elämää, kuvina ja kerrottua
  • Muotokuva- ja maisemamaalauksia, korttisarja kuvattuna Kymönkosken kylästä, taiteilija Juhani Vierimaan veistoksia

Kymönkosken nuorisoseura järjestää kesällä myös kursseja (ennakkoilmoittautuminen), Altered book – oma taidekirja (10.-11.6.), Luova kirjoittaminen (12.-13.8.), Ekoprintti alkeet (17. ja 19.-20.8.) sekä Ekoprintti jatko (7. ja 9.-10.9). Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet nuorisoseuran verkkosivuilta.

WWW
FB

Musiikin aika

4.-10.7.2023

Nykymusiikin edelläkävijänä tunnettu Musiikin aika -festivaali järjestetään Viitasaarella jo 41. kerran. Tänä kesänä muistellaan legendaarista säveltäjä John Cagen vierailua, josta tulee kuluneeksi 40 vuotta. Samalla tapahtuma tuo jälleen Viitasaarelle kotimaisia ja kansainvälisiä kantaesityksiä sekä kiinnostavia taiteilijavieraita ympäri maailmaa. Näitä esityksiä et muualla Suomessa koe!

WWW
FB
IG

Kalakeittoilta

7.7.2023

Pasala Viitakangas kyläseuran kalakeittoilta kylätalolla.

FB

Hietalan Hirsinavettagalleria

Lauantaisin 8.-29.7.

Hietalan Hirsinavettagallerian näyttely on kesällä 2023 avoinna lauantaisin 8-29.7 klo 12-15. Tänä kesänä nähtävillä on Sirpa Kemppaisen kuvataidetta, Ulla Minkkisen noin tuhannen tulitikkurasian kokoelma, Leena Minkkisen kortteja, Urpo Minkkisen ilmavalokuvia valkokankaalle heijastettuna sekä maa- ja metsätalouteen liittyvien vanhojen koneiden ja laitteiden näyttely. Uusina mm. kunnostettu vanha häkäpönttö ja kunnostettu hevoskäyttöinen vorokki. Latokahvion hoidosta vastaa näyttelyiden aikana 4H:n nuori yrittäjä Aino Saaranen.
WWW
FB
IG

Tuulensuun veistospuiston esittely

Sunnuntai 9.7.2023

Yksityinen Tuulensuun veistospuisto Pasalan kylällä on avoinna päivittäin (vapaa pääsy). Veistospuistossa järjestetään kesällä 2023 opastettu kävelykierros (kesto noin runsas tunti) sunnuntaina: 9.7. klo 13

WWW
FB

Huopanan kyläpäivät

Sunnuntai 9.7.2023

Huopanan kyläseuran perinteiset kyläpäivät Huopanankosken kioskilla sunnuntaina 9.7.

WWW
FB
IG

Traktorijatzit

Pe-La 14.-15.7.2023

Aina aurinkoinen Suovanlahti juhlii tänä kesänä 14.–15.7. Traktorijatzien pyöreitä vuosia. Traktorijatzit täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja tapahtumaa ei ole tarvinnut historian aikana koskaan peruuttaa (alkaen 2003). Yksi Suomen maanläheisimmistä ja tunnelmallisimmista festareista on kerännyt jälleen loistavan artisti kattauksen Myllytuvan upealle lavalle. Tänä vuonna halutaan herättää henkiin vanhaa perinteistä Suovanlahden kulttuuri iskelmä- ja tanssimusiikin merkeissä

Tänäkin vuonna Traktorit töräyttävät festarit käyntiin ja sitten aloittavat tanssitaivaan supertähdet illan musisoinnin! Tapahtuman avaavat tanssien merkeissä upeat Tangokuninkaamme Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela, jatkamme siitä vahvalla Suomirock-lyriikan legendan Pauli Hanhiniemen & Retkueen tahdeissa, juhlistaen heidän tänä keväänä julkaisemaansa uutta levyä! Myllytuvan lauteille nousevat lisäksi Aston Kalmari, J. Vehkala & Ystävät, S.W.Heimon kädet, Joplin ja Rehupiikles.

WWW
FB
IG

Viitasaari-Seuran tapahtumat

Sunnuntai 16.7.2023

Viitasaari-Seura järjestää Kotiseudun sunnuntain 16.7.2023 yhdessä Viitasaaren ev.lut. seurakunnan ja kaupungin kanssa. Jumalanpalveluksen jälkeen kahvit Lottamajalla, puhujana Jorma Rihto. Samassa tilaisuudessa myös “kansallispukujen tuuletus”.

WWW
FB

Teatteri Tie: Kettu ja korppi ja muita opettavaisia eläintarinoita Aisopoksen tapaan

Perjantai 21.7.2023

Teatteri Tie esittää Kettu ja korppi ja muita opettavaisia eläintarinoita Aisopoksen tapaan perjantaina 21.7. klo 14 Porthanin puistossa. Näytelmään on vapaa pääsy.

WWW
FB
IG

6. Jaakon hölkkä

Sunnuntai 23.7.2023

Löytänän kylätalolla juoksu- ja kävelytapahtuma. Sarjat 9 km N/M, N/M45, N/M55, N/M65 sekä 5 km hölkkä/kävely. Kilpailu kuuluu myös Keski-Suomen kylähölkkäsarjaan. Rantasauna ja kahvio, tiedustelut Jari Holm 0405257280.

WWW
FB
IG

Sirkus Finlandia

Tiistai 25.7.2023

Viihdettä, taikoja ja henkeäsalpaavia temppuja – Sirkus Finlandia saapuu kiertueellaan Viitasaarelle! Näytös Isoahon kentällä tiistaina 25.7. klo 19.

WWW
FB
IG

Lottamajan tapahtumat

Tiistai 25.7.2023

Kukkailtamat tiistaina 25.7.2023 klo 18 Lottamajalla, ilmoittautumiset 16.7. mennessä Lottamajalle (040 584 2143, helena.hytonen@hotmail.com), maksu 50 eur / osallistuja sisältäen ohjauksen sekä materiaalit (myös astia).
Iltamissa tehdään Kukka- ja Sidontapalvelu Metsäruusun ohjaamana persoonalliset, näyttävät pöytäasetelmat leikkokukista ja luonnonmateriaaleista. Osallistujat voivat tuoda myös omia kukkia ja muuta kasvimateriaalia luonnosta tai omasta kukkapenkistä. Ylimääräisistä materiaaleista voidaan harjoitella kimpun sitomista.
FB
IG

Keihärinkosken kesätapahtuma

Sunnuntai 30.7.2023

Keihärinkosken kyläyhdistyksen järjestämä kesätapahtuma sunnuntaina 30.7. klo 12 kylätalon ja uimarannan alueella.  Yhteyshenkilöt Saara Karhu 0456387026 ja Anu Paananen 0408309308.
WWW
FB
IG

 Ilmolahden lähiruokajuhla

Lauantai 5.8.2023

 Ilmolahden lähiruokajuhlat kyläkentällä (Sohvintie 1) hirvikeiton merkeissä lauantaina 5.8. klo 12. Lapsille omaa ohjelmaa. Tapahtuman järjestävät kyläseura ja eränkävijät.  Lisätietoja Maria Kaisa Aula puh. 050 530 9697

WWW
FB
IG

Seurakunnan tapahtumat

Ympäri vuoden

Viitasaaren evankelisluterilainen seurakunta järjestää ympäri vuoden 2023 tapahtumia, joista ajantasaiset tiedot saat seurakunnan verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

WWW
FB
IG

Menneet tapahtumat

Koti ja Puutarha -messut

20.-21.5.2023

Viitasaaren inspiroivat Koti ja Puutarha -messut järjestetään tänä vuonna 20.-21.5. Viitasaaren Hurrikaanihallissa, osoitteessa Teollisuustie 7. Messut ovat avoinna molempina päivinä klo 10-16. Evendan ja Viitasaaren Yrittäjien järjestämillä messuilla on paljon mielenkiintoisia esillelaittajia sekä ohjelmaa.

WWW
FB
IG

Maxboom Viitasaari

Lauantai 27.5.2023

Viitasaarelaisen Team db Hukassa -yhteisön järjestämä autojen äänenpainekilpailu, jossa myös yleisö pääsee seuraamaan lajin tapahtumia. Valtakunnallisen kilpailusarjan osakilpailu järjestetään 27.5. klo 10 alkaen Taresin pihassa (ent. Neste)

WWW
FB
IG

Kalevin kirmasu

Sunnuntai 28.5.2023

Perinteinen juoksutapahtuma Niinilahden kylätalolla. Reitti vaihtelevaa hiekkatietä. Sarjat:10 km: N, N40, N50, M, M45, M55, M65, kuntosarja, 5 km: T/P16, T/P18, N60, M75, kuntosarja, 3 km: T/P12, T/P14, 1 km: T/P10, 500 m: T/P6, T/P8, 250 m: T/P4. Rantasauna ja uintimahdollisuus, suihku. Tiedustelut Kalevi Piispanen 0400 952783

WWW
FB